top of page

Murderbot Diaries nu på dansk!


Scythe lykkedes ikke. Min umiddelbare tanke var selvfølgelig, at hvem vil kaste rettigheder efter et forlag, som ikke har udgivet en eneste bog? Hvorfor lægge et værk i hænderne på en uerfaren optimist? Det var der dog en svensk agent, som der gerne ville, og hun repræsenterede nogle virkelig gode forfattere. Hun troede på mig og syntes, det var smadderspændende med et nyt forlag. Jeg kunne kun give hende ret.


Hun lykkedes dog også. Jeg fik erhvervet mig flere rettigheder, end jeg kunne håndtere. Jeg gik faktisk helt i stå med min første oversættelse af den nigerianske fantasy ”Akata Heks” – Den kommer (forhåbentlig) om ikke så længe. Mere om den, når den udkommer.


Jeg havde dog to andre titler at grave mig ned i, så jeg kastede mig over den første bog i serien, ”The Murderbot Diaries” af Martha Wells. Bog 1 hedder ”All Systems Red.” Det var science fiction for voksne med masser af humor. Jeg følte mig i mit es. Jeg arbejdede også med et vist selvpåført pres. Nu sad jeg jo med ansvaret for alt! Min lidt friske udmelding, at jeg kunne udgive bøger selv, stod jeg nu på mål for. Jeg har ikke gjort det hele: Jeg skaffede en redaktør, en korrekturlæser og en forsideillustrator. Og det lykkedes! Jeg er meget stolt af resultatet. Det er en ægte bog, udgivet af et ægte forlag.


Mere om bogen følger.

Jacob

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page