top of page

En dramatisk ændring


En beslutning, som for mig var nyt hav at besejle, var den om valget af forside. Som I kan se, har jeg valgt at gå i en helt, helt anden retning end originalen. Lad os se på Dræberbottens forsider.


Den oprindelige forside er altid interessant, fordi forfatteren ofte i en eller anden udstrækning har været inde over. Dræberbottens fortælling er ikke god på grund af den action og de kampscener, der er i bogen. Det er selvfølgelig fint, men det er Dræberbottens interne forvirring omkring, hvor meget menneske den selv er, og hvad den egentlig mener om mennesker og sameksistensen med disse. Den oprindelige forside er ru og efter min ydmyge opfattelse ret smalt appellerende i en sådan grad, at kun en hardcore sci-fi-entusiast kunne finde på at samle den op. Det er ikke en fjern tanke, at Wells selv gerne ønskede, at bogen skulle accepteres i de benhårde kredse. Det kan jeg ikke fortænke hende i. Jeg havde dog brug for en mere inkluderende forside til en i stigende grad inkluderende bot.


Min jagt efter inspiration førte mig rundt på Instagram, hvor jeg fandt udenlandske forsider, som brugere havde lagt op. En vigtig instruks tog jeg med: Der er ikke rigtig nogen foranderlighed i portrætteringen af Dræberbot. Den ser bare sådan ud; ligesom på det oprindelige cover. En slags konsensus at arbejde videre med. Så langt, så godt.


Jeg lærte en ting mere. Der er tilsyneladende en ret forskellig fortolkning af, hvad denne bog handler om - er det hård sci-fi, eller er det en blødere udviklingshistorie? Og det er jo det smukke, at begge dele er tilfældet.


Jacob

32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page